JICA 国際協力機構が主催する海外派遣事業の
中南米日系社会との連携調査団で、ペルーに行きます。

奈良漬の積み重ねられた歴史と営み、
酒粕を活用した伝統的な製法と味と香り。
世界のヒトサラに寄り添いたいという想い、
その可能性にかけていただいたのだと、とても光栄です。

 

ペルーでは、日本の発酵の知恵とうま味をお伝えし、
日系移民の食文化である【ニッケイ料理】領域との革新的なフュージョンに挑戦します。

ニッケイ料理×奈良漬ペアリングの
プレゼンテーションを生み出すにあたり
各界スペシャリストの方々、友人たちに
全面協力をいただいています。

 

「え⁉なんでペルー?」
「奈良漬と中南米⁉」
「また突拍子ないことを!」
と、ビックリ仰天しながらも
こう組み合わせたら現地の人喜びそう!
こうしたら美味しいんじゃない?
という視点から生み出された
ペアリングの数々は、どれもこれも彩り豊かで、
楽しくって、おいしいと大絶賛!

 

近い将来、ペルーをはじめ中南米、
日本や奈良の地でも、新しいおいしい!が
自由な発想で育まれていくことも楽しみです。

 

現地に飛びたい!という
出来事が重なりながら
そう簡単に踏み出せなかった中南米。
コネクションもリソースもない。
ないないだらけ。でも絶対行きたい。
気がつけば5年の月日がたっていました。

 

この度の機会とご縁とご協力、
先人たちが育み紡いできた食文化に
あふれんばかりの感謝の気持ちを握りしめ
「日本の美味しい」を全力でお伝えしてきます!
https://www.jica.go.jp/overseas/america/plaza/information/2025/1573091_57891.html

 

A Timeless Tradition Heads to the Pacific Coast
Our SAKE Pickles (Naraduke) are Heading to Peru!

 

Five years ago, the idea began:
‘We have to take our traditional Japanese fermentation wisdom to Latin America!’ But with zero connections and resources, it felt like an impossible dream. Now, that dream is a reality.

 

We are immensely proud to announce our selection for the JICA Overseas Dispatch Program to Peru, collaborating with Nikkei communities! This isn’t just a business trip; it’s a mission to bridge two cultures through food.
Our mission is to ignite an innovative fusion within the vibrant world of [Nikkei Cuisine]—the unique food culture of Japanese immigrants.

 

We’re bringing Japan’s essential knowledge of fermentation and umami to the table, ready to create something entirely new.

 

Many friends and specialists were initially ‘stunned’
(‘Peru?! Naraduke?! Another crazy idea!’), but their collaboration has been incredible.

 

They helped us create pairings that are colorful, fun, and absolutely delicious—all focused on what local people will love.
I’m so excited for the new food scenes that will grow in Peru, Latin America, and back home in Nara!

 

I hold a deeply overflowing gratitude for this opportunity, the connections we’ve made, and the rich food culture fostered by our predecessors. We are grasping this chance to fully dedicate ourselves to sharing the delicious essence of Japan with the world! Thank you for following our journey.

 

Stay tuned for updates!

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